Facebook csoport

Arra gondoltam, hogy csinálok egy Facebook csoportot, ahol kicsit közvetlenebbül tudunk / tudtok kommunikálni egymással. Sokszor beszéltük, hogy a józan(odni vágyó) közösség mennyire fontos a józanodásban, úgyhogy tegyük egy kicsit közösségibbé az élményt.

A csoportról: 
A csoport titkos. Ilyenformán:

– Senki, aki nem tag, NEM tudja megtalálni (amúgy sem Soberjump a neve, de ha az lenne se találná meg senki, a Facebookos titkos csoportoknak ez a lényege).
– Senki, aki nem tag, NEM látja, hogy te benne vagy ebben a csoportban. Nem, az ismerőseid sem fogják látni. Nem, tutira nem, biztosítalak róla.
– Senki, aki nem tag, NEM látja, hogy te mit posztolsz, vagy kommentelsz. Nem, az ismerőseid sem, ez a Facebookos titkos csoportok lényege.

Egy dolgot kérek a jelentkezőktől: szeretném, ha valós névvel, valós profillal lenne mindenki jelen a csoportban. Én is a teljes nevemmel, a magán profilommal vagyok benne, és ezt kérem tőletek is.

Miért?

Bármennyire paradoxonnak hangzik, ezzel pont a privát szférátokat védem.

Csak képzeld el, hogy Te belépsz a teljes, valós profiloddal, és közben 30 másik kamuprofil szaladgál a csoportban, akikről nem, hogy te, de még én sem tudom kicsodák.

Ezt véletlenül sem szeretném.

A csoportban lévő emberek ugyanúgy alkoholisták, mint te, szerintem mindenkinek a legkisebb gondja, hogy hogy hívják a másikat.

És, mint mondtam, én is a magán profilommal vagyok jelen, nem gondolom, hogy bárkinek szégyellnie kell magát egy másik alkoholista előtt.

Azt gondolom egy ilyen csoportban rengeteget tudnánk egymásnak segíteni, akár érintettként, akár hozzátartozóként, akár már józan, akár még praktizáló alkoholistaként.

Engem rengetegszer mentett meg az ivástól egy – egy biztató szó, amit tőletek kaptam, szeretném ezt az élményt megadni nektek is.

Amennyiben csatlakozni szeretnél ehhez a csoporthoz, kérlek írj nekem egy e-mailt (hello@soberjump.com).

Megosztás: