Szia Betti és üdv mindenkinek, aki olvassa. Én még nem vagyok talán alkoholista, de lehet, hogy az leszek… érdekes az utam, ami e felé vezet, azért osztanám meg Veletek.

Először is magamról annyit mondanék, hogy 45 éves vagyok, elit családból származó, egyetemet végzett diplomás. Kiemelten jól keresek, mindenem megvan, ház, 4×4-es terepjáró, van pénztartalékom, nincs adósságom és úgy gondolom, sokan irigykednének az életszínvonalamra. Mindemellé elmondhatom magamról, tetszem a nőknek, hibátlan fogsor és mosoly, izmos testalkat, választékos és kedves a stílusom, nem dohányzom, van humorom,  néha még én is meglepődöm, hogy huszonéves nőknek is bejövök. Elvált vagyok 10 éve, gyermekem nincs.

Nem ittam a szilveszteri pezsgőn túl semmit 40 éves koromig, fogalmam sem volt a részegség-kapatosság érzéséről. Egy szerelmi bánat  kapcsán kóstoltam bele egy este a kapott pálinkába….ellazultam, a szétáradó melegség jól esett….Ezt követően elő-előfordult, hogy iszogattam, főleg a tömény jött be, a sört utálom, borral barátkozom  😊

Még egy nagy szerelmi csalódás ért 2015 nyarán, akkora tudnám datálni, hogy talán először részegségig ittam pálinkát, természetesen a zugivó kategória vagyok, aki a környezete szemében még mindig antialkoholista és elképzelhetetlen, hogy akár kapatosságig igyon.

Miért érdekes az utam? Mivel tudom magyarázni az én helyzetemben az indítékot? Talán nem is tudtátok, hogy létezik ilyen, amiről most fogok írni….

Hyperhydrosis. Fokozott izzadás. Első beégett élményem akkorrról származik, amikor egyetemista voltam és az első gimnáziumi osztálytársakkal való összejövetel volt. Egy kék ing volt rajtam. A vacsora után kötetlen beszélgetések az asztal körül az ex osztálytársakkal….és lucsokra leizzadtam az ingben, térképesre….azt hittem elsüllyedek szégyenemben, kimentem a hidegbe, hogy felszáradjon….félreértés ne essék, nem vagyok kövér, nem ittam alkoholt…nem is értettem, mi történik, mi a fene ez. Egyfajta szociofóbia? Pánikbetegség része?

Mindenesetre egyetem alatt ez fokozódott. Zárkózottá váltam, kerültem a társas összejöveteleket, bár volt barátnőm, nem voltam boldog. Érdekes volt, hogy már bejáratott, megszokott társaságban, otthoni-családi környezetben egyáltalán nem jelentkezett. Csak olyan ruhákat, felsőket tudtam hordani, amin nem látszik ,vagy alig. Ez nem könnyű…akármit megvehetnék magamnak, úgy öltözhetnék, mint   akit a divatlapból húztak ki. Ehelyett a próbafülkében nyállal tesztelem a felsőket, mi látszik meg….

Ez az évek alatt tönkretett lelkileg. Hallottam a hónalji izzadás műtéti megoldásának lehetőségéről, kb. 15 éve elvégeztettem a műtétet. Erre kijött a törzsi szakaszon….has-hát és deréktáj, combok….térdhajlat. Látott már valaki olyat, hogy térdhajlatban izzad valaki??? Ha megérzem, hogy kezd kiverni a víz, már rágörcsölök, ingerültség vesz erőt rajtam, ami csak fokozza. Alvászavaros lettem. Ezt alváslaborban is igazolták. Éjjeli bagoly voltam mindig is, de éjféltájt ha lefekszem, csak forgolódás van, sokszor csak 3-4 után tudok elaludni és mivel korán kell kelnem, reggelente olyan vagyok, mint egy kifacsart mosogatórongy. Alkohol nélkül is!!!

Magányossá váltam. Nem járok sehová, munka után haza és internet, TV, online játék. Esténként whisky vagy bor….most már inkább utóbbit preferálom, mert nincs olyan tompító utóhatása, mint a tömény alkoholnak. Felelősségteljes a munkám, nem lehet hibázni, tehát reggelre észnél kell lenni. Egy időben minden nap ittam este, hétköznap is…a reggelek még nehezebbé váltak. Mióta nincs állandó barátnőm, alkalmi szexben élem ki magam, ezzel kompenzálok. Kurvázom, huszonéves lányokat fűzök be társkeresőkön, akik némi készpénzért szívesen eltöltenek velem 1-2 órát. Most kb. 3-4 ilyet hívogatok váltakozva.

De a teljesítőképességgel is baj van olykor, potenciafokozót is be kell venni sokszor. Már nem is gondolkodom normális kapcsolatban, mert mindig arra gondolok, hogy egy idő után a párommal is majd ide-oda kell mennem, társaságba, szórakozóhelyre, táncolni (mélypont), az ő családjához stb…..beteges fóbia alakult ki.

Ezzel szöges ellentétben kedvelnek a munkahelyemen, érzem-látom, hogy tetszem a nőknek, minden ujjamra kaphatnék hármat és akármilyet!

Na, így ne legyél alkoholista! Éljél így, nap mint nap, hogy a státuszod alapján mindent elérhetnél és megkaphatnál, amit ember csak kívánhat az életben.

Az idő telik, egyre öregebb leszek, egyre kevesebb esélyt látok, hogy normális kapcsolatom, gyermekem legyen.  Az alvászavar csak ront a helyzeten, napközben is aludnom kell, hogy a napi rutint el tudjam végezni, helyt tudjak állni. Leépültek a társas kapcsolataim, nem hívnak sehová, mert én sem hívok senkit sehová….Mi lesz a vége, nem tudom. Most csak hétvégén iszom, csak bort, épp most is, mikor ezeket a sorokat írom.

 

A KOMMENTELÉSHEZ NEM KELL SE NEVET, SE E-MAIL CIMET MEGADNOD! BÁTRAN HAGYD ÜRESEN AZ ÖSSZES MEZŐT, ÉS CSAK A KOMMENTED IRD BE! AZÉRT HA EGY KERESZT, VAGY BECENEVET MEGADSZ, AZ MEGKÖNNYITI A BESZÉLGETÉST! 🙂

Megosztás: